ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

«Τά τε ὑπερβάλλοντα γυμνάσια καὶ τὰ ἐλλείποντα φθείρει τὴν ψυχήν, σῴζεται δὲ ἡ σωφροσύνη ὑπὸ τῆς μεσότητος» Ἀριστοτέλης

Πιστεύω ότι ο σκοπός της γυμναστικής είναι να κάνει τον άνθρωπο ολοκληρωμένο και ο καλύτερος τρόπος για να συμβεί αυτό είναι το personal training. Η γυμναστική μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής του ανθρώπου όταν γίνεται σωστά και με μέτρο. Αντιθέτως η υπερβολή και ο λάθος τρόπος γυμναστικής δημιουργεί φθορά στο σώμα αλλά και στην ψυχή. Το personal training βελτιώνει την φυσική κατάσταση, την μυϊκή αντοχή και την δύναμη του ασκούμενου. Επίσης μειώνει ή εξαλείφει τους μυοσκελετικούς χρόνιους πόνους και βοηθάει στην απώλεια σωματικού βάρους. Ακόμη, επειδή υπάρχει στενός σύνδεσμος μεταξύ της ψυχής και του σώματος η γυμναστική επηρεάζει πολύ θετικά την ψυχική υγεία του ανθρώπου.  Έτσι αποδεικνύεται ότι η σύμμετρη σωματική άσκηση είναι αναγκαία και αναπόσπαστο κομμάτι στην ζωή του ανθρώπου.

Ως personal trainer ο τρόπος που δουλεύω είναι ο εξής: Μαθαίνω το ιατρικό ιστορικό σου ώστε να γνωρίζω εαν έχεις προβλήματα υγείας και έτσι να μπορέσω να καταρτίσω το σωστό πρόγραμμα προπόνησης που θα μειώσει ή εξαλείψει τους χρόνιους μυοσκελετικούς πόνους σου. Εαν έχεις παθολογικά προβλήματα το personal training που θα κάνουμε θα είναι προσεκτικό και επιστημονικά ορθό ώστε να μην επηρεάσουμε κάποιο πρόβλημα σου. Στο επόμενο βήμα θα μάθω το προπονητικό ιστορικό σου για να ξέρω τι εμπειρία έχεις όσον αφορά την γυμναστική γιατί και αυτό είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για τον σωστό καταρτισμό του personal training προγράμματος. Το επόμενο στάδιο είναι η αξιολόγηση. Θα σε αξιολογήσω όχι μόνο στην πρώτη προπόνηση αλλά και σε όλες τις προπονήσεις για να δω ποιες αδυναμίες έχει το σώμα σου ώστε να τις βελτιώσουμε. Τέλος αφού συζητήσουμε και αναλύσουμε τους στόχους που έχεις θα δημιουργήσω ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα προπόνησης που βασίζεται στην επιστήμη αλλά και στην εμπειρία μου για να έχεις εγγυημένα αποτελέσματα με ασφάλεια!

 

«ἡ σύμμετρος σωματικὴ γυμνασία ἐθεωρήθη ἀπ᾿ αἰώνων ὑπὸ πάντων τῶν πεπολιτισμένων ἐθνῶν ὡς ἀναγκαία ἄσκησις καὶ ἀναπόσπαστος ἀκόλουθος, καὶ σύντροφος παντὸς ἐλευθέρου καὶ εὖ ἠγμένου πολίτου, καὶ τῆς τελείας παιδεύσεως ὁ ἀληθὴς χαρακτήρ» Άγιος Νεκτάριος, Ἐπίσκοπος Πενταπόλεως

 

ΣΠΟΥΔΕΣ

Είμαι απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου με δύο πτυχία Bachelor, το ένα Spécialité Éducation et motricité (Εκπαίδευση και Φυσική Αγωγή) και το άλλο Entraînement Sportif (Προπονητική στον Αθλητισμό). Έχω συμμετάσχει σε πολλά σεμινάρια στην Ελάδα και το Εξωτερικό με σπουδαιότερα: Functional Strength Coach (USA), Mastery of Program Design (USA), Personal Training Courses (Greece and USA),  IFBA Live Conference Warwick University (England), Functional Movement Screen (USA), Building the Ultimate Back (Canada), TRX Suspension Training Course and Positive Coaching (Scotland). Επίσης είμαι πιστοποιημένος Personal Trainer. Η διαρκής προσπάθεια μου για μάθηση και βελτίωση του εαυτού μου με έφερε στην Σκωτία όπου εργαζόμουν και ταυτόχρονα έκανα σεμινάρια για να δημιουργώ τα καλύτερα προγράμματα προπόνησης για εσένα, διότι η ΣΩΣΤΗ και ΠΟΙΟΤΙΚΗ άσκηση μπορεί να λειτουργήσει ως φάρμακο.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΟΥ
Ο Αλέξανδρος μας βοήθησε να κάνουμε το όνειρο μας πραγματικότητα!!! Γυμνάζοντας μας με στόχο να τερματίσουμε στον κλασσικό μαραθώνιο της Αθήνας και το καταφέραμε! Σε ευχαριστούμε πολύ Αλέξανδρε!
Οικογένεια Βασιλακάκη​
Επιχειρηματίες
en_USEN